Belépés
Vagyok, aki vagyok...
... század minden szülötte bőrén érzi a hatásukat. Annyit csak róluk: bizonyos áruk plakátjai szakrális ikonként működnek. Ilyen például a Coca-Cola**, ez a fertelmesen cukros, orvosságszerű szirup, amit a propaganda tett a világ legtöbbet fogyasztott italává. Sok jobb ital van, és szinte minden ital egészségesebb nála, de a plakátja a legeldugottabb koszfészekben megtalálható, és az ...
A gyógyító és frissítő rebarba
... legkedveltebb hashajtók és emésztésszabályozó gyógynövények egyike, hashajtó hatását kedvezőbbnek tartják, mint a szennáét. Máj- és epebetegségekre, valamint aranyeres bántalmakra is javasolt. Szirupot, teát, fűszeres bort készítenek belőle.

Ápolása, gondozása
A rebarbara levelei ősszel visszahúzódnak, vastag, húsos gyökértörzse áttelel, a fagyra nem érzékeny. Napo...
Barátság?:-))
Tárgy: Fw: hoax :)






Belefáradtál már azokba az érzelgős, giccses és szirupos"barátság és szeretet" versekbe, amelyek mindig jól hangzanak, de avalóságban sohasem történnek meg?
Szóval itt van egy pár ígéret, ami megmutatja, milyen az igazi barátság!

1. Mikor szomorú vagy, ... én is berúgok veled ... és kitervelünk valami bo...
igézet
... Orsi helyett Kriszti szedett ízekre. Nem tudta szó nélkül hagyni irományom.

"Kedes Stando

azon gondolkodtam, miért nem akarod levetkőzni ezt a túlságosan is megcsinált szirupos hangot?
Alapjában véve nem az édességgel van a baj.
A lépesméznél nincs édesebb, mégis természetesen az Csepeg is, ahogy esszük -másként nem lehet.
Bosszant hogy a jó ki...
Z 2006-08-10
... receptje (very strong): Flaming Lamborghini
Y vagy koktélos pohárban készül.centeket nem irok mert te szabod meg milyen erös legyen az ital de kb. az össz.mennyiség 7-9 cl grenadine szirup, sambuca, metaxa, galiano, és tetejére 80% rum.Ezeket óvatosan koktélos pohárba egymás tetejére töltöd és kis pohárba kávélikőrt blue curacaóval keverj össze.Majd gyújtsd meg a koktélos po...
Csutortok
... ki?????????????Muszaly volt ehhez is tobb vizet adni.De mostmar vigyaztunk.Ez valami krem lett.Es az volt a lenyeg,hogy ket sutit ezzel a kremmel kell osszeragasztani.Plusz adtak hozza valami fekete szirupot es azzal kellett volna betment rafesteni. De mi feltalatuk magunkat,es viragokat festettunk. Ugyhogy az ize sem volt rossz. De ekkora mar 2 kilot fogytam.
(tettem fel kep...
Fókuszban: a citrom, a kivi
... fogyasztható 2-3 héten keresztül reggeli, illetve délelőtti gyümölcsként. Égési sebekre, kisebb méretű fekélyekre, fogínytályogra a felvágott és leforrázott füge gyógyhatású: A fügéből készített szirup (cukor nélkül) csillapítja a köhögést, gyógyítja a torok és a mandula panaszokat. Óvakodjunk a szárított fügéktől, fogyasztásuk előtt alaposan vizsgáljuk meg azokat! Igen kedvelik a...
Diós vajastésztafalatok
...
Hozzávalók:
2 csomag mirelit vajas tészta
2-3 evőkanál liszt
3 tojássárgája
15 dkg dióbél

A sziruphoz:
20 dkg kristálycukor
8 cl víz
1 citrom
1 vaniliacukor

A mirelit tésztát hagyom kiolvadni.
Liszttel meghintett gyúródeszkán 1 cm vastagra kinyújtom, megkenem tojássárgával,és megszórom a vagdalt dióval.
R...
Tégelach
...
3 evőkanál olaj,
l evőkanál cukor,
2 és fél csésze liszt,
4 db tojás,
kevés só,
1 teáskanál sütőpor,
fél csésze durvára vágott dió;

a sziruphoz:
2 és fél csésze méz,
1 csésze cukor,
4 csésze víz,
2 teáskanál őrölt gyömbér.

Elkeverjük az olajat, a cukrot és a lisztet, Felverjük a tojásokat, hoz...
Almás-aszalt szilvás torta
... kimagozott)




ELKÉSZÍTÉS

A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, és 1 liter vízben 10 dkg porcukorral felforraljuk. A meghámozott, kimagozott almákat négyfelé vágjuk, a szirupba tesszük, és 5 percig főzzük. Az almákat kivesszük, lecsöpögtetjük, és negyedekre vágjuk. Kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és belesimítjuk a tésztát. A tojásoka...
Rumos-diós
... összedolgozzuk, és három lapot sütünk belőle. Az egyik lap lehet vastagabb, majd azt törjük össze.

Töltelék:
15 dkg cukorból,
2 dl vízből,
3 evőkanál kakaóból

szirupot főzünk, majd belekeverünk 5 dkg vajat, és az egyik tésztalapot összetörve. Hozzáteszünk (előzőleg rumba beáztatott) mazsolát, fél marék befőtt meggyet, 20 dkg durvára vágott...
Baklava
Hozzavalok

1/2 kilo mandulabel
1/2 kilo diobel
2 EK fahejpor
1 csesze cukor
1/2 kilo zsiros margarin
1 1/2 kilo reteslapok

sziruphoz:

1 1/2 kilo cukor
1 citrom
3 pohar viz

1. Leforrazuk a mandulabelet es lehuzzuk a hejat.
2. Ledaraljuk a mandulabelet es a
diobelet majd egy talban osszekeverjuk...
Banános-mandulás torta
... lereszeljük, a levüket kinyomjuk. A bort a cukorral, a citromlével, a citrom- és narancshéjjal, és a fahéjjal felforraljuk. A banánokat meghámozzuk, fél cm vastagon felkarikázzuk, és kislángon a szirupban 3 percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, és grillrácson lecsöpögtetjük. A fahéjat kiszedjük, a szirupot felére főzzük, majd leszűrjük, és belekeverjük a narancsdzsemet. A mandul...
Citromkrém
... A citromok héját lereszeljük, a levüket kinyomjuk, és a cukorral együtt serpenyőbe tesszük. Felolvasztjuk a cukrot, felforraljuk, majd kislángon 10 percig főzzük. Áttörjük, és 1 evőkanál szirupba belekeverjük a zselatint, majd ezt is a többihez vegyítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, végül hozzáadjuk a citromszirupot. Talpas kelyhekbe töltjük, és 3 órára hűtőbe tesszük. Epersze...
Citromos-habos torta
... sütőben megsütjük. Amikor kész, grillrácsra borítjuk. Fél deci vizet a cukorral összeforralunk. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, majd kevergetve lassanként hozzáadjuk a cukros szirupot. Kihűlésig keverjük. Merőkanállal habkupacokat teszünk a torta tetejére, és jól egymáshoz nyomkodjuk a halmokat. Visszatesszük a tortát a sütőbe, de csak annyi időre, amíg a hab kissé m...
Cseresznyelekvár
... állni hagyjuk. Forrásig melegítjük, és 3 percig főzzük, levesszük a tűzről, jénai tálba öntjük, és kihűtjük. Másnap ismét forrpontig melegítjük, 5 percig főzzük, majd szitán leszűrjük. A szirupot 10 percig állni hagyjuk, újra a cseresznyére öntjük, végül üvegekbe töltjük.



1 perccel a főzés vége előtt adhatunk hozzá 1 kávéskanál cseresznyepálinkát.
A cs...
Cseresznyés-csokoládés terrin
...

40 dkg étcsokoládé
30 dkg margarin
20 dkg cukor
6 tojásfehérje
5 dkg kakaó
5 dl tejszín
5 dl cherry likőr
50 dkg cseresznye (kimagozott)

A sziruphoz:
10 dkg cukor

A tálaláshoz:
50 dkg mascarpone (vagy tejszínkrémsajt)



ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét és a margarin felét egy vízf...
Cseresznyeszorbet
... cukor teljes olvadásáig főzzük, felforraljuk, a forrástól számított 2 percig főzzük, végül kihűtjük. A kimagozott cseresznyét és a citromlét robotgéppel pürésítjük, majd hozzáadunk 4 dl szirupot, és újra mixeljük, hogy teljesen sima krémet kapjunk. Legalább 30 percre fagyasztóba tesszük. Tálaláskor gombócokat szedünk belőle, kelyhekbe töltjük, cseresznyével és mentalevéllel díszít...
Csokis dinnyekocsonya
... kis tálkába gyűjtjük. 3 dkg cukorral megszórjuk, majd 1 citrom levével meglocsoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. 6 dkg cukrot keverünk hozzá. A narancsszörpöt meglangyosítjuk. 1 evőkanál sziruphoz adjuk a zselatin negyedét, hozzáadjuk a turmixolt görögdinnyehúst, majd téglalap alakú tortaforma aljára simítjuk, és 20 percre fagyasztóba tesszük. 1 evőkanál zselatint 1 evőkanál szirup...
Diákpalacsinta
... a maradék folyadékot. Sima masszává dolgozzuk, és 1 órát állni hagyjuk. A mogyorót, a mandulát és a mazsolát a mézzel összekeverjük. 2 narancs és a citrom levét kinyomjuk, és a cukorral sziruppá főzzük. A masszából a szokásos módon palacsintákat sütünk, a mézes gyümölcsökkel megtöltjük, és feltekerjük. Kivajazott sütőlapra tesszük a palacsintákat, tetejüket vajjal megkenjük, és mo...
1 2 3 ...............93 94 ........140 141 .......186 187 188 
Címkék: Kedes Stando, Flaming Lamborghini, fertelmesen cukros, propaganda tett, világ legtöbbet, legeldugottabb koszfészekben, rebarbara levelei, igazi barátság, lépesméznél nincs, kremmel kell, fügéből készített, mandula panaszokat, szárított fügéktől, mirelit tésztát, vagdalt dióval, vaníliarudat hosszában, szirupba tesszük, almákat kivesszük, egyik tésztalapot, talban osszekeverjuk, levüket kinyomjuk, fahéjjal felforraljuk, banánokat meghámozzuk, fahéjat kiszedjük, szirupot felére, citromok héját, cukorral együtt, többihez vegyítjük, tejszínt kemény, cukorral összeforralunk, tojásfehérjét csipetnyi, cukros szirupot, torta tetejére, cseresznyére öntjük, főzés vége, margarin felét, forrástól számított, kimagozott cseresznyét, citromlét robotgéppel, narancsszörpöt meglangyosítjuk, zselatin negyedét, turmixolt görögdinnyehúst, maradék folyadékot, mézzel összekeverjük, citrom levét, cukorral sziruppá, szokásos módon, mézes gyümölcsökkel, cseresznyelekvár, epebetegségekre, tejszínkrémsajt, görögdinnyehúst,
© 2013 TVN.HU Kft.